Client case: vitaliteitsvergroting vanuit een holistisch model bij Vesteda

Vesteda Hoofdkantoor Amsterdam
12 november 2020

Een holistische aanpak van leefstijlverbetering en vitaliteitsvergroting, dat is waar SmartVitaal voor staat. Fleur Meulendijks, Senior HR Adviseur bij Vesteda, vertelt over hoe SmartVitaal dat samen met Vesteda doet.

“We wilden bij Vesteda graag aan onze wettelijke PMO-verplichting voldoen en vinden dat je, als moderne werkgever, je medewerkers iets moet aanbieden op het gebied van vitaliteit. Eerst zijn we met een aantal klassiekere PMO-aanbieders gaan praten, maar die vielen tegen. De onderbouwing van hun gezondheidsrapport was ondermaats en er stonden helemaal geen persoonlijke adviezen in. Met zo’n aanpak kun je weliswaar voor de Arbowet het PMO-vinkje zetten, maar je voegt er niets mee toe voor het bevorderen van de vitaliteit van je medewerkers.”

Meer dan een PMO

”Daarom zijn we met SmartVitaal in zee gegaan. Hun PMO is online en accuraat. Het totaalpakket is veel beter. Per leefstijlonderdeel krijgt elke deelnemer een score en daaraan gekoppeld een advies op maat, met concrete tips. Het wordt allemaal heel overzichtelijk gepresenteerd, ook een groot pluspunt. Bovendien gaat SmartVitaal veel verder dan het aanbieden van een PMO. Het is een pakket met tips, events en meedenken in de interne communicatie. Zo is SmartVitaal voor ons echt een partner op het gebied van vitaliteit.”

Ieder zijn eigen weg naar vitaliteit

“SmartVitaal pakt vitaliteit echt breder aan dan puur fysiek. Het gaat over het totaal van factoren, dus ook over mentale en financiële gezondheid. We geloven ook erg in hun benadering dat iedereen zijn eigen weg naar vitaliteit bewandelt. Je kunt er als bedrijf ook voor kiezen om iedereen een abonnement op de sportschool te geven, maar dat pakt meestal vooral voordelig uit voor de mensen die toch al naar de sportschool gingen. Ik geloof niet dat je daar meer mensen mee aan het bewegen krijgt.”


Pluspunten SmartVitaal volgens Fleur Meulendijks

  • Prettige samenwerking.
  • Korte lijnen en snel kunnen schakelen.
  • Maatwerk is mogelijk.
  • Veel vernieuwing.
  • Persoonlijke aanpak.
  • Brede benadering van vitaliteit.
  • Innovatief platform met Vitalenten.
  • PMO volledig online.
  • Dashboard met persoonlijke scores en adviezen.
  • Persoonlijke gegevens continu te update.


Werk maken van stressreductie

“Onder meer uit de nulmeting van SmartVitaal is gebleken dat er werkstress op de loer ligt. Daarom gaan we nu met SmartVitaal de DASS-42 vragenlijst uitrollen, die stress, angst en depressie meet, en maken we er werk van. Bijvoorbeeld met de inspiratiesessie met Christine van Andel die we onlangs organiseerden, met als thema stressreductie door het veranderen van je mindset. Het wordt gewaardeerd dat er aandacht voor dit soort thema’s is. Maar we doen natuurlijk ook actievere dingen. In het kader van MOVE November organiseerde SmartVitaal hier bijvoorbeeld een stappenchallenge. Zeker met al dat thuiswerken is dat belangrijk.”

Deel dit artikel op social media

Gerelateerde artikelen