Dingen waar meer suiker in zit dan je zou denken

producten-met-veel-suiker
01 maart 2021

Als je geen toetjes en snacks eet, zou je misschien kunnen denken dat je niet veel suiker binnenkrijgt. Toch zijn er behoorlijk wat producten waar meer suiker in zit dan je verwacht. We hebben er zes voor je op een rij gezet.


Ketchup

Ketchup is een voorbeeld van een product waarvan veel mensen niet weten dat het zo veel suiker bevat. Een suikervrije ketchup maken is onmogelijk, omdat tomaten van nature al suiker bevatten. Verreweg de meeste ketchups bevatten daarnaast ook toegevoegde suiker. Eén eetlepel ketchup bevat één suikerklontje. 


Cornflakes

Begin je je dag wel eens met een bord cornflakes? Als je gezond bezig wilt zijn, kun je hier beter geen gewoonte van maken. In cornflakes zit namelijk ontzettend veel suiker. 375 gram cornflakes bevat maar liefst elf suikerklontjes.  


Voorverpakte sappen 

Wist je dat een glas voorverpakte sap bijna evenveel suiker bevat als een glas frisdrank? Een glas appelsap van 250 ml bevat bijvoorbeeld 6,5 suikerklontjes. Dit is evenveel als in een glas cola. Het is sowieso beter om fruit te eten in plaats van drinken. Je krijgt dan vezels en mineralen en minder suikers tegelijk binnen. Voorverpakte sappen bevatten daarnaast ook vaak toegevoegde suiker, om ze op smaak te brengen.


AA-drank 

Voor intensieve sporters zou een sportdrankje zoals een AA-drank misschien wel voordelen hebben, maar als je geen intensieve sporter bent, kun je deze beter achterwege laten. Eén flesje AA-drank bevat maar liefst 16,5 klontjes suiker.

Chocoladevlokken

Chocoladevlokken: een feestje, maar helaas ongezond. 100 gram chocoladevlokken bevat 13 suikerklontjes. En dan hebben we de suiker in je boterham er nog niet eens bij opgeteld. Ontbijten met chocoladevlokken kun je dus beter niet doen.


Diepvriespizza

Het is geen geheim dat pizza niet gezond is. Het is een bron van verzadigd vet. Maar wist je dat een diepvriespizza ook veel suiker bevat? Eén diepvriespizza bevat 8 suikerklontjes.


Deel dit artikel op social media

Gerelateerde artikelen