Variƫren met fruit: vier handige tips om meer fruit te eten

varieren-met-fruit
20 februari 2021

Fruit eten is belangrijk voor je gezondheid. Je moet dagelijks minimaal twee stuks binnenkrijgen. Vind je het lastig om voldoende fruit te eten? Dan is het slim om meer te variëren met fruit. In plaats van hele stuks fruit te eten, kun je fruit bijvoorbeeld ook verwerken in je maaltijden. In dit artikel delen we vier tips zodat je dagelijks gemakkelijk aan die twee stuks kunt komen. 

Gerechten met fruit

Fruit met yoghurt

Fruit met yoghurt, noten en eventueel kruiden of specerijen naar smaak. Klinkt dat geen lekkere ontbijt? Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten. Begin je dag met bijvoorbeeld banaan, blauwe bessen, walnoten en kaneel in yoghurt. Zo begin je de dag goed en heb je al meteen een deel van je dagelijkse fruit binnen.


Fruit in salade 

Heb je genoeg van salade met komkommer en tomaat en kun je wel wat inspiratie gebruiken voor lekkere salades met een frisse smaak? Dan kun je eens proberen om fruit in je salade te verwerken. Het is een uitstekende manier om voldoende fruit te eten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een combinatie van appel, rode druiven, bramen en rucola? Je kunt ook nootjes toevoegen als je dat lekker vindt. Net als met fruit in yoghurt kun je eindeloos variëren met de ingrediënten.


Fruit in warme gerechten 

Wat je je misschien minder goed kunt voorstellen, is fruit in een warme maaltijd. Toch werkt dit fantastisch. Kip kerrie met perzik is bijvoorbeeld een zoete, maar heerlijke maaltijd. Snijd de kip in stukjes en kook dit gaar. Voeg daarna stukjes perzik toe. Wanneer dit zacht is kun je kruiden toevoegen en klaar is je maaltijd!


Fruit in toetjes 

Ben jij een echte zoetekauw? Dan kun je fruit ook verwerken in je toetjes. Een lekkere én gezonde manier om toetjes te eten zonder enig ‘schuldgevoel’. Het yoghurttoetje in een glas is bijvoorbeeld mooi en verantwoord. We hebben hier een makkelijk recept met maar vier ingrediënten: 

  • Yoghurt 
  • Honing 
  • Koekjes 
  • Fruit naar keuze

Bereiding: 

1. Verkruimel de koekjes.
2. Voeg honing toe aan de yoghurt en roer hem.
3. Voeg steeds een laag yoghurt, koekjes en fruit naar keuze in een glas.
4. Gebruik als topping verschillende soorten fruit. 


Deel dit artikel op social media

Gerelateerde artikelen