Moeite met meer water drinken? Deze tips kunnen je helpen!

water-drinken
09 februari 2021

Voordat je begint te lezen; pak een glas water en drink het op tot je klaar bent met lezen. Gelukt? Maak er een gewoonte van! Iedereen weet dat het belangrijk is om voldoende (anderhalf à twee liter per dag) water te drinken. Maar als je bijna nooit dorst hebt of er gewoon helemaal niet aan denkt, kan het moeilijk worden om voldoende water te drinken. En wanneer je onvoldoende water drinkt functioneert je lichaam niet meer goed. Zo kan je klachten krijgen als hoofdpijn, vermoeidheid, droge huid en concentratieverlies. In dit artikel geven we je tips hoe je tóch meer water kunt drinken.  

Tips om meer water te drinken 

1. Neem je waterfles overal mee naartoe 

Als je altijd een waterfles bij je hebt, wordt de drempel om water te drinken alleen maar lager. Zet hem op je bureau, zodat je af en toe een paar slokken kunt drinken. Als je je fles een paar keer per dag hervult, kom je aan het einde van de dag gemakkelijk aan die anderhalf à twee liter water. Een leuke fles kan misschien voor extra motivatie zorgen. Koop er een die jij leuk vindt, in plaats van het hervullen van een petfles.

2. Maak het aantrekkelijk

Niet iedereen vindt water even lekker. Sommigen vinden het niet lekker, omdat water smaakloos is. Maar ook als water niet je favoriete drankje is, kun je toch meer water drinken, want er is een oplossing. Geef het water een smaakje met bijvoorbeeld citroen, gember en munt. Je kunt verschillende combinaties met fruit, groente en kruiden maken om zo water drinken toch lekker te vinden! Verder tellen thee en koffie – mits zonder suiker en melk natuurlijk – ook mee voor je dagelijkse waterbehoefte. Hierin kan je dus ook variëren. 3. Creëer een gewoonte

Maak er een gewoonte van om op bepaalde tijdstippen een glas water te drinken, bijvoorbeeld wanneer je net bent opgestaan. Zo wordt het vocht dat je gedurende de nacht hebt verloren weer aangevuld en voel je je meteen energieker. Ook tijdens het eten en voor het slapen kun je een glas water drinken. Het creëren van een gewoonte kan je echt helpen om elke dag voldoende water binnen te krijgen.

4. Houd je waterverbruik bij

Stel jezelf een doel en hou je vorderingen bij. Zo kan je terugblikken op wanneer het goed ging en wanneer niet. Schrijf elke dag op hoeveel je hebt gedronken. Als je het makkelijker vindt, kun je een app downloaden om dit bij te houden. Zo’n app kan je ook reminders sturen, zodat je wordt herinnerd om water te drinken.

Deel dit artikel op social media

Gerelateerde artikelen