Mindvalley helpt mensen bij de zoektocht naar hun beste zelf

keien stapelen langs de kust voor mindfulness
27 augustus 2020

Persoonlijke ontwikkeling in de breedste zin van het woord, dat is waar het bij ons vitalent MindValley om draait. Het was ‘soulsearcher’ Daniel Zavrel (53) die dit online platform, met een community van al meer dan 12 miljoen studenten uit tachtig verschillende landen, naar Nederland haalde.

Daniel Zavrel studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij ook de prestigieuze Prof. Kuhlmeijer prijs van de Marketing won. Maar voor Daniel draait het leven zeker niet alleen om zakelijk succes. Hij werkte ook steeds aan zijn ‘innerlijke’ carrière’ en werd zo onder andere yoga & mindfulness expert.

Daniel Zavrels persoonlijke missie? Krachtig bijdragen aan ‘global happiness’

Die innerlijke zoektocht heeft zijn wortels in zijn vroege jeugd. Als driejarige jongen kwam hij samen met zijn oudere broer en twee van zijn zussen terecht in een kindertehuis, waar hij tot zijn zesde verbleef. Daarna kwam hij in een mooi pleeggezin terecht. Dit turbulente begin van zijn leven, waarin de fundamenten onder Daniels werden weggeslagen, vormde de voedingsbodem voor zijn vergaande ‘soulsearching’: de kunst was om deze fundamenten in zichzélf terug te vinden.


Innerlijke zoektocht

Ook tijdens zijn studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en zijn eerste baan als change managementconsultant bij Accenture, leidde deze innerlijke zoektocht hem langs allerlei interessante opleidingen, trainingen en therapieën. Van transcendente meditatie tot Ayahuasca en van natuurvoeding tot NLP, je kunt het zo gek niet verzinnen of Daniel probeerde het. 


Corporate happiness

Dit kleurrijke innerlijke carrièrepad vormde ook een geweldige basis voor Daniels ‘zakelijk carrière’.

In 1997 richtte hij Being in Business op, een training- en coachingbureau met als missie ‘corporate happiness’.

Daniel: “Mens zijn is meer dan alleen wat ons gebroken onderwijssysteem maakt. De combinatie tussen ziel en zakelijkheid en de balans tussen hoofd, hart en handen, dat is waar het voor mij om draait.”

Zijn persoonlijke missie? Krachtig bijdragen aan ‘global happiness’. Dat lijkt aardig te lukken, niet alleen als coach en spreker, maar tegenwoordig ook als de Nederlandse partner voor Mindvalley for Business.

Links: Daniel Zavrel (beeld: Martin Hogeboom)


Mindvalley

Mindvalley is het grootste internationale online leerplatform voor leiderschap, persoonlijke groei, gezondheid & welzijn, life design, stress op de werkplek, carrière & invloed, medewerkersbetrokkenheid en mind & spirit in organisaties.


Geluk is de nieuwe productiviteit

Het idee van succes als voorwaarde voor geluk, is volgens de oprichter van Mindvalley, de Maleisische Vishen Lakhiani, achterhaald. Het is juist andersom: geluk is de nieuwe productiviteit. Toch brengen we vaak de mooiste jaren van ons leven door met onze carrières, maar besteden we nauwelijks tijd aan dingen die de kwaliteit van onze levenservaring en de kwaliteit van onze relaties, gezondheid, mentaliteit en welzijn werkelijk zullen bepalen. Mindvalley leert je de dingen die er eigenlijk het meest toe doen in het leven, door het volledige potentieel van je geest, lichaam en geest te ontketenen. 


Mastery of Sleep

Het platform biedt tweehonderd online programma’s en cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk welzijn. Een van die programma’s is Mastery of Sleep. In deze cursus neemt slaapexpert Dr. Michael Breus je mee in de wetenschap van de diepe, rustgevende slaap en leert hij je hoe zo’n slaap je gezondheid en gewicht, emotionele welzijn, prestaties op het werk en zelfs je belangrijkste relaties drastisch kan verbeteren. Breus is de meest vertrouwde slaapdokter van de VS, auteur van drie bestsellers over slaap en een frequente gast bij de Dr. Oz Show en bij Oprah.

 

De Mastery of Sleep én alle andere Mindvalley-programma’s zijn te boeken via het SmartVitaal Platform. Wil je alvast een sneak preview? Bekijk dan deze trailer (Engelstalig). 

Deel dit artikel op social media

Gerelateerde artikelen