De Nationale Vaccinatie Test: hoe denk jij over vaccineren?

nationale vaccinatie test
13 oktober 2020

Waarom willen mensen zich laten vaccineren en waarom willen ze dat juist niet? Griepexpert dr. Ted van Essen doet onderzoek naar dit vraagstuk, middels een vragenlijst genaamd De Nationale Vaccinatie Test. Vul jij hem ook in?

Samen met SmartVitaals Leonard Hofstra, viroloog Eric van Gorp en hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder wil Van Essen (de bekende TV-dokter van Omroep Max) achterhalen waarom sommige mensen angst hebben om zich (of hun kinderen) te laten vaccineren. Via een vragenlijst wordt bekeken wat voor mensen de belangrijkste overwegingen zijn om zich niet te laten vaccineren.

Nationale Vaccinatie Test

Het onderzoek, dat de naam Nationale Vaccinatie Test draagt, wordt uitgevoerd door het VU medisch Centrum. Iedereen kan meedoen, simpelweg door online de vragenlijst in te vullen. Met het onderzoek wordt meer kennis vergaard over hoe de Nederlandse bevolking denkt over vaccineren. Zowel mensen die voor vaccineren zijn als mensen die tegen vaccineren zijn worden gevraagd mee te doen aan De Nationale Vaccinatie Test. 

Naar aanleiding van het onderzoek wordt bekeken welke grote vragen er bij mensen spelen. Na afloop van de onderzoeksperiode worden de grootste bezwaren verzameld en beantwoord door de onderzoeksgroep.

Vul de vragenlijst in

Doe jij ook mee aan de Nationale Vaccinatie Test? Gebruik dan de onderstaande link naar de vragenlijst.

Deel dit artikel op social media

Gerelateerde artikelen