Doe mee met Saptember!

31 augustus 2020

Ga jij extra groente eten in september? Isa Hoes en Medina Schuurman in elk geval wel. Om na een zomer van ongeremd genieten en dus ook bovenmatig innemen weer even stevig pas op de plaats te maken, kwamen zij op het idee van de Saptember challenge: zeven dagen extra veel groente tot je nemen (minimaal 500 gram per dag) in de vorm van sappen en smoothies.

Als je met de Saptember challenge meedoet, kies je zelf een dag in september waarop je wil beginnen met je sappenkuur. De bedoeling is dat je vanaf die dag elke dag een smoothie én een groentesap nuttigt, gedurende een hele week. 

De voordelen van zo'n vloeibare groenteboost? Je versterkt je immuunsysteem, voelt je energieker en vitaler en verliest als het een beetje meezit (en je er geen ongezonde dingen naast eet) ook nog eens wat overtollig gewicht. 

Je smoothie maak je het beste klaar in een blender en je sappen het liefst in je (slow) juicer. Wie zelf niet over de inspiratie en/of creativiteit beschikt om een broccoli, bloemkool of venkel om te toveren tot een smaakvol drinkedrankje, kan op de website van Saptember terecht voor inspiratie en recepten. 

Deel dit artikel op social media

Gerelateerde artikelen