SPAR Holding kiest SmartVitaal als preventiepartner

22 februari 2021

SPAR, dé winkel voor dagelijks gemak, neemt het welzijn van zijn medewerkers serieus. Daarom investeert het bedrijf in de vitaliteit van alle werknemers. SPAR Holding koos voor SmartVitaal om het preventieprogramma, inclusief een online Preventief Medisch Onderzoek (PMO), vorm te geven.

SPAR Holding investeert duurzaam in de vitaliteit van zijn medewerkers en is met SmartVitaal een contract aangegaan voor de komende drie jaar. De aftrap van het vitaliteitsprogramma vond plaats in januari van dit jaar, in de vorm van een enerverende online vitaliteitsquiz om alle medewerkers te activeren en enthousiasmeren. Vorige week werd een begin gemaakt met de nulmeting van de gezondheid van alle SPAR-medewerkers, op het hoofdkantoor en distributiecentrum.

Vitaalscan

Door het invullen van de Vitaalscan kregen SPAR Holding-medewerkers alvast globaal inzicht in hun leefstijl en gezondheid. Op basis van de verzamelde, geanonimiseerde scanresultaten krijgt SPAR een beeld van de aandachtspunten binnen de eigen organisatie, zodat het bedrijf daarop zijn inzetbaarheidsbeleid kan afstemmen om zo het ziekteverzuim te reduceren.

PMO

Vanaf heden kunnen alle SPAR Holding-medewerkers het uitgebreide online PMO van SmartVitaal afnemen, op basis waarvan zij een uitgebreid rapport ontvangen over hun eigen leefstijl, gezondheid en hartrisico. Aan de hand van dit rapport kunnen zij op het SmartVitaal Platform aan de slag met het verbeteren van hun leefstijl en gezondheid, met behulp van de producten, professionals en challenges die daar worden aangeboden.

Suzanne van Pelt

Suzanne van Pelt, CEO van SmartVitaal: “We zijn trots dat SPAR Holding voor SmartVitaal koos om de duurzame inzetbaarheid van het menselijk kapitaal te vergroten. We hebben de mensen bij SPAR leren kennen als enthousiaste, pragmatische aanpakkers, dus we zijn ervan overtuigd dat het preventieprogramma binnen SPAR snel vleugels zal krijgen en zijn vruchten zal gaan afwerpen.”

John van der Ent

John van der Ent, algemeen directeur van SPAR: “De coronacrisis heeft maar weer eens extra duidelijk gemaakt hoe belangrijk fysieke en mentale gezondheid van de medewerkers is, in een bedrijf dat al jaren een enorme groei laat zien. Met het SmartVitaal Platform bieden wij onze medewerkers de mogelijkheid om hun gezondheid te testen en naar eigen individuele keuze te werken aan verbetering van hun eigen fysieke en mentale gezondheid. Zo leveren wij een bijdrage aan hun belangrijkste bezit: een goede gezondheid!" 

Marie-José Rutten

Marie-José Rutten, directeur HR & Organisatie-ontwikkeling: “Bij SPAR vinden wij het belangrijk dat iedereen lekker in zijn vel zit. Wat daarbij kan helpen is voor iedereen anders, het platform van Smartvitaal biedt voor iedereen persoonlijke inspiratie, advies, een leuke challenge, of een mooie oplossing; het is echt maatwerk. Daarnaast biedt Smartvitaal de oplossing om op een laagdrempelige wijze alle medewerkers van SPAR Holding BV een PMO aan te bieden. En het mooie is dat het niet alleen bij een PMO blijft; je ontvangt ook uitleg over concrete acties die je kan ondernemen. Je kan wel zeggen een perfecte match met onze kernwaardes Betrokken, Verrassend makkelijk en Slagvaardig”.

Over SmartVitaal 

SmartVitaal is dé preventiepartner van bedrijven en gemeenten, voor effectieve ondersteuning bij het verbeteren van de vitaliteit en het verlagen van het ziekteverzuim onder werknemers of inwoners.

Dat doet SmartVitaal met een laagdrempelig online platform voor leefstijlverbetering. Middels een online preventief medisch onderzoek (het voor werkgevers wettelijk verplichte PMO), een breed scala aan online gezondheidstests en een persoonlijk vitaliteitsprogramma voor elke medewerker, maakt SmartVitaal leefstijlverbetering niet alleen makkelijk, maar ook nog eens leuk.

Steeds meer bedrijven zien het belang van duurzaam inzetbare medewerkers. Gezonde en vitale medewerkers zorgen voor een succesvol bedrijf, met een gezond rendement. Het bevorderen van een gezonde leefstijl onder werknemers, is dan ook een verantwoordelijkheid die veel werkgevers graag in hun bedrijfsvoering implementeren en waarmee zij zich kunnen onderscheiden als goed werkgever. 

Op de foto: Tour de SPAR, gereden in 2019

Deel dit artikel op social media

Gerelateerde artikelen