Stappen tellen met je telefoon, zo doe je dat

stappenteller app telefoon
18 oktober 2021

Wil je je dagelijkse hoeveelheid stappen gaan bijhouden, maar heb je geen horloge dat deze functie heeft? Geen nood! Ook met je telefoon kun je je stappen tellen. In dit artikel leggen we je uit hoe je dat doet en welke stappenteller app je moet hebben.

Stappen tellen met een iPhone

Als je een iPhone en een Apple account hebt, kun je heel handig gebruik maken van de ingebouwde app Gezondheid, die ook een stappenteller heeft. Zo doe je dat:

  • Open app Gezondheid op je iPhone
  • Klik onderin de app op ‘Gegevens’
  • Selecteer ‘Activiteit’
  • Klik op ‘Stappen’

Of je de app Gezondheid al gebruikte of niet, de gegevens over de stappen die je met je iPhone hebt gezet zijn direct af te lezen.

Stappen tellen met een Samsung toestel

Ook Samsung heeft een ingebouwde Health app: Samsung Health. Om deze te gebruiken heb je wel een Samsung account nodig. De app beschikt over tal van functies, waaronder een ingebouwde stappenteller. Je hoeft de functie vervolgens niet aan te zetten: de stappenteller activeert zichzelf zodra je aan de wandel gaat. In het tweede tabblad, ‘Together’, kun je  jouw prestaties vergelijken met die van andere Samsung Health-gebruikers.

Stappen tellen met een (Android) app 

Om met een Android-telefoon je aantal stappen te monitoren, moet je eerst een app downloaden die dit mogelijk maakt. Er zijn in de Playstore tal van apps beschikbaar die dit mogelijk maken. Let bij het selecteren van de app wel even op de kleine lettertjes. Bij sommige apps geef je, naast je hoeveelheid stappen, ongewild nog veel meer data vrij. 

De populairste en meest gebruikte stappenteller in de appstore is Google Fit. Deze registreert niet alleen hoeveel stappen je zet, maar ook hoe intensief je wandeling was. De app houdt dus ook je hardloop- en fietssessies bij. De Google Fit-app kun je bovendien koppelen met andere apps om zo een totaaloverzicht van je gezondheid te krijgen.

Heb je geen zin om je gezondheidsgegevens met Google te delen? Dan zijn er ook andere apps te vinden waarmee je je hoeveelheid stappen kunt monitoren, zoals Stappenteller en Walkr.  

Stappenteller

De app Stappenteller toont jouw hoeveelheid stappen niet in een getal of een grafiekje, maar als een bol die zich opvult met vloeistof. Op het hoofdscherm zie je ook direct de afstand, het aantal calorieën en de tijd die je hebt gelopen. Ook worden je stappen in een grafiek gezet, waarbij de app vertelt wat je dagelijkse gemiddelde is. In de app kun je ook badges verdienen, bijvoorbeeld voor het zetten van 15000 stappen op een dag. Je aantal stappen is ook als widget op je scherm te plaatsen, zodat je zonder de app te openen al kunt zien wat jouw tussenstand is.

Walkr

De app Walkr maakt van wandelen een game. Door te lopen verminder je de energie die nodig is om planeten te ontdekken. Heb jij genoeg stappen om kennis te mogen maken met de alien?

Andere stappentellers 

Andere handige stappentellerapps zijn Fitbit, die ook monitoren met je telefoon mogelijk maakt, en Pacer. Als je in jouw appstore stappenteller of pedometer intikt, vind je er vast nog veel meer.

Deel dit artikel op social media

Gerelateerde artikelen