Val je sneller af door veel water te drinken?

jonge vrouw in blauwe jurk met strepen, met fles water in haar hand
16 juli 2020

Vraag: Val je door veel water te drinken sneller af?

Antwoord: Nee. Maar door voldoende water te drinken, help je je lichaam wel. 

Veel mensen denken dat ze door een paar glazen water per dag te drinken sneller afvallen. Toch is dit nooit wetenschappelijk bewezen. Water is wel erg goed voor je. Voor een goede hydratatie heb je ongeveer acht glazen per dag nodig. Streef naar twee liter per dag. 

Japans onderzoek

In 2008 is er een Japans onderzoek uitgevoerd onder duizend vrouwen. Hieruit bleek dat de hoeveelheid water die zij dronken geen enkel verband had met hun gewicht en omvang. 

Lekkere trek

Ook al verlies je niet per se gewicht door water te drinken, het kan wel helpen om gezond te blijven. Wanneer je te weinig drinkt en trek krijgt, kan dit een teken van het lichaam zijn dat het te weinig vocht heeft binnengekregen. Als je trek krijgt, is het verstandig om eerst een glas water te drinken. Zo weet je zeker dat je je niet vergist in je hongergevoel. 

Als je een glas water drinkt voor je maaltijd kan dit helpen de verleiding tegen te gaan om een tweede portie op te scheppen. Door het water ervaar je eerder een vol gevoel. 

Frisdrank 

In frisdrank zitten veel suikers en zoetstoffen. Daarnaast zit het vol met fosfor. Dat is een mineraal met verzurende werking. Als je je glazen frisdrank (en vruchtensap) vervangt door een glas water, zal dit helpen om gewichtsverlies te stimuleren. 

Gereinigd lichaam

Door veel water te drinken, reinig je je lichaam. Je spoelt de verkeerde stoffen je lichaam uit, waardoor de kans op infecties verkleint. Deze stoffen worden namelijk door zweet en urine weggespoeld. Door de spoeling van je lichaam zul je je gezonder en frisser voelen. 

Energie

Zonder water kun je hoogstens vier dagen overleven. Water is dus ontzettend belangrijk voor je lichaam. Als je voor 2% uitdroogt, kan dit zorgen voor een energieverlies van maar liefst 20%! 

Water zorgt dus niet direct voor gewichtsverlies. Maar door voldoende water te drinken kan je je lichaam wel indirect helpen. Daarnaast is het drinken van water goed voor je huid en je energieniveau.

Deel dit artikel op social media