VIT010: preventieproject in Rotterdam Delfshaven, Centrum en Overschie

13 juli 2021

Delfshaven, Centrum en Overschie zijn de eerste drie wijken waarin preventie met behulp van de VITR-technologie van SmartVitaal plaatsvindt, in project VIT010. Leefstijlcoach Evelyne Hurkmans vertelt over haar ervaringen met de tool: "De technologie laat mensen groeien."

Om alle Rotterdammers, wat hun sociaaleconomische of culturele achtergrond ook is, meer inzicht te geven in hoe het ervoor staat met hun eigen leefstijl en gezondheid, is door SmartVitaal voor VITR een speciale gezondheidsscan ontwikkeld: de VITR Vitaalscan.

VIT010 is het eerste project waarin de technologie wordt toegepast. Met dit programma, een initiatief van WMO Radar, worden bewoners uit de wijken Delfshaven, Centrum en Overschie op een positieve manier gestimuleerd hun leefstijl te verbeteren, door middel van voorlichting, het geven van inzicht met de VITR Vitaalscan en het bieden van online en offline begeleiding. 

VIT010

Evelyne Hurkmans is als leefstijlcoach betrokken bij VIT010 en is enthousiast over de technologie van SmartVitaal: “Het leuke aan dit project is dat niet alleen een technologie wordt ingezet, maar dat deelnemers ook gecoacht worden. In een aantal bijeenkomsten worden verschillende onderwerpen aangekaart: voeding, beweging, beweging en rust.”

Ervaringen delen

Met de VITR Vitaalscan checken deelnemers hoe hun leefstijl en hartrisico ervoor staat en worden ze uitgedaagd met Challenges. Hurkmans: “Tijdens de live bijeenkomsten wordt bij de verschillende onderwerpen stilgestaan op een speelse manier. Wat kun jij morgen al anders doen? Hierbij zetten we mensen in beweging. Dus naast het bieden van inzicht, worden ze ook aan het werk gezet. Het delen van ervaringen is ook heel waardevol. Niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor de coaches. Een stad als Rotterdam kent immers vele smaakjes.”

Toffe technologie 

De manier waarop SmartVitaal preventie aanbiedt, bevalt Hurkmans wel: “Naast de toffe technologie die ze hebben gemaakt, is het ook gewoon een heel professioneel bedrijf. Zakelijk, maar toch toegankelijk. Ze weten er wat er speelt in de markt en kunnen daar goed op inspelen. Het is ook niet zomaar een product dat ze aan de man brengen. Het is continue bijschaven naar wat leeft en wat actueel is.”

Sparren

Dat SmartVitaal het gehele sport- en beweegaanbod compleet heeft op hun platform, vindt Hurkmans ook een groot voordeel: “Dit is in Rotterdam nog geen enkele partij gelukt. Wij als gebruikers van de tool worden daarbij goed gehoord, want wij gaan er toch in de praktijk mee aan de slag. Wel zo fijn dat we kunnen sparren en dat, waar nodig, ruimte wordt geboden voor verbetering.”

In verbinding blijven

Ook over het SmartVitaal platform is Hurkmans te spreken. “SmartVitaal heeft een prachtig platform gebouwd, heel compleet en overzichtelijk. Voor ons als leefstijlcoaches is het een heel fijne tool. Geweldig dat kennis en informatie zo op maat naar de gebruikers toekomt. Het vergroot de gezondheidsvaardigheden van deelnemers, activeert ze en houdt ze bij de les. Dit scheelt ons tijd en zo blijven we toch in verbinding met cliënten.”

Hapklare brokken

En voor de gebruikers van het Platform? Hurkmans: “De technologie laat mensen groeien. Het allermooiste vind ik dat je direct inzichtelijk hebt wat er bij jou in de buurt gebeurt: waar kun je bijvoorbeeld gaan bewegen? Alles in hapklare brokken, zodat je écht morgen aan de slag kunt.”

Deel dit artikel op social media

Gerelateerde artikelen