Slim bezig met gezondheid.

Over SmartVitaal
Voeding
Beweging
Hartrisico
Slaap
Alcohol
Mentaal

Als je fit en gezond bent, heb je meer energie en ben je minder vaak ziek. Klinkt goed, niet? Vanaf nu is dit eenvoudiger te bereiken dan je dacht. Met SmartVitaal, het praktische platform voor vitaliteit, voor werkgevers en werknemers.

Wat is SmartVitaal?

SmartVitaal is een online gezondheidsplatform dat een gezondheidstest met een persoonlijk vitaliteitsprogramma combineert. Als een persoonlijke vitaliteitsassistent stimuleert SmartVitaal iedereen zelf aan de slag te gaan met een gezonde levensstijl.

Gezondheidstest

De enige medisch goedgekeurde online gezondheidstest

Vindplaats voor vitaliteit

Aanbieders en producten die je verder helpen

Bron van inspiratie

Om duurzaam werk te maken van je vitaliteit

Heel Holland vitaal

Een gezonde leefstijl is een keuze. Een belangrijke keuze bovendien, als je weet dat je leefstijl van grote invloed is op het krijgen van allerlei aandoeningen. Van hart- en vaatziekten wordt zelfs 90 procent veroorzaakt door leefstijlfactoren!

Het goede nieuws: je hebt dus zelf veel invloed op hoe je ouder wordt. Het slechte nieuws: we zijn door de jaren heen steeds minder gezond gaan leven. Onvoldoende beweging, ongezonde voeding en te veel (werk)stress zijn aan de orde van de dag en dragen niet bij aan onze vitaliteit. Zo leven we weliswaar langer, maar niet per se beter.

Dat kan en moet anders, vinden we bij SmartVitaal. Want een vitaal leven leiden is echt niet ingewikkeld en bovendien nog leuk ook. Met een betere leefstijl dalen chronische ziekten, is er minder overgewicht, meer geluk en zijn er minder zorgkosten. Met ons platform bieden we daarom inzicht en informatie, persoonlijke begeleiding en heel veel inspiratie, zodat iedereen zelf de juiste stappen kan zetten richting een vitaler en gezonder bestaan.

De SmartVitaal waarden

Slimme eenvoud Inzicht krijgen maken we eenvoudig.

Fact driven We baseren ons op feiten, geworteld in de wetenschap.

Respectvol Iedereen bewandelt zijn eigen weg naar vitaliteit.

Energiek We brengen in beweging, vernieuwen en zijn toekomstgericht.

Onze opdrachtgevers

Hoe werkt het precies?

Verkrijg inzicht

Met de SmartHealth gezondheidstest bepaal je jouw leefstijlcijfer en hartrisicoscore: de twee bepalende factoren voor vitaliteit.

'We wilden onze medewerkers regelmatig een PMO kunnen aanbieden. Met de SmartVitaal Test kan dat heel gemakkelijk online. Ook organiseren we samen met SmartVitaal zo nu en dan een Challenge onder onze medewerkers. Zo verhogen we op een speelse manier de vitaliteit in ons bedrijf.' - Yvonne van der Peijl, Compensation & Benefits Specialist bij Zeeman

Ga aan de slag

Op je persoonlijke dashboard vind je advies, diensten en producten op basis van jouw persoonlijke scores om mee aan de slag te gaan.

'Vanwege rugproblemen kreeg ik moeite met slapen en kon ik me amper concentreren op mijn werk. Door onder de begeleiding van een Vitalent oefeningen te doen ervaar ik weer nachtrust en ben ik er zowel mentaal als fysiek op vooruit gegaan.' - Elianne Schrurs, medewerker Loonheffingen Van Pelt Architecten

Voel je blijvend vitaal

Vitaliteit is een voortdurend proces, waar je je hele leven profijt van hebt.

'Niet alleen sporten, maar ook aandacht voor voeding en mindset zorgen ervoor dat je vitaal blijft. Door het uitgebreide (online) aanbod van SmartVitaal kan iedere medewerker op maat keuzes maken om zich vitaler te voelen. We vinden het belangrijk om daar vanuit Visma | Raet aan bij te dragen, want als je goed in balans bent dan presteer je ook beter, zowel zakelijk als privé.' - Marco Winkel, HR Director bij Visma | Raet


Klaar om je workforce te transformeren?

Laat je gegevens achter en ontdek wat SmartVitaal voor jouw organisatie kan betekenen.

Over de oprichters

Suzanne van Pelt

Gezondheid en innovatie lopen als een slagader door het leven van SmartVitaal-CEO en leefstijlactivist Suzanne van Pelt. Het bedenken en opzetten van innovatieve concepten is waar deze tech-ondernemer goed in is. Social impact maken is wat haar drijft. Zo stond ze in 2008 als projectdirecteur aan de basis van het eerste Health Valley Event in Fiftytwodegrees Nijmegen. En voor hotelketen Van der Valk realiseerde ze Vitaallocaties en hotels met zorg. Met SmartVitaal richt Suzanne haar energie op ziektepreventie door middel van leefstijlverbetering. Met haar innovatieve technologie wil ze een gezonde leefstijl bereikbaar maken voor iedereen. Omdat een vitaal leven voor iedereen mogelijk is, zolang je je maar richt op wat je wél kunt en je niet laat beperken door wat je niet kunt.

Prof. Dr. Leonard Hofstra

Als iemand weet hoe belangrijk een vitale leefstijl is, dan is het Dr. Leonard Hofstra. Naast co-founder van SmartVitaal is hij als managing cardioloog verbonden aan Cardiologie Centra Nederland en bijzonder hoogleraar ‘Risk profiling in heart disease’ bij VUmc. Zijn publicaties verschenen onder meer in The Lancet en Nature Medicine. Toen in 2004 uit wetenschappelijk onderzoek bleek dat maar liefst 90 procent van hart- en vaatziekten wordt veroorzaakt door leefstijlfactoren, besloot Leonard zich volledig toe te leggen op preventie en lifestyle-interventie. Hiertoe richtte hij het Heart Attack Prevention Program for You (HAPPY) op en lanceerde hij de SmartHealth Gezondheidstest. Samen met Erik Scherder schreef Leonard het boek Hart voor je Brein.